Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kelát kötés kisokos

 

 

Gondolom te is, mint szinte mindenki szedsz vitamint. Na de milyet? Felszívódik teljes mértékben? Jól hasznosul? Nem tudod? Nem baj, elárulom mire figyelj! KELÁT-KÖTÉS!

Na de ne szaladjunk ennyire előre.

 

Ahhoz, hogy eljussunk a kelát kötéshez, egy kicsit bele kell bonyolódnunk az emberi szervezet szövevényes útvesztőibe.

 

Az emberi test legnagyobb részét víz alkotja, azt hiszem ezt mindannyian tudjuk. A második helyen a fehérjék állnak, a fehérjék alkotói az aminosavak. Nos elég, ha azt mondom, hogy szinte mindenünk fehérjékből épül fel? Csontok, bőr, köröm, belső szervek na és persze az izmok 80%-a.

A szervezetben az anyagcsere útvonalak szabályozásában kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Ez szükséges a növekedéshez, a fenntartáshoz, az immunitáshoz és az újratermeléshez. Tehát így már láthatod, hogy nem csak az utolsó sorban kullogó, jelentéktelen kis „savacskáról” beszélek.

 

Ha a vitamin, amit szedsz, csak úgy ni „pucéran” van (szervetlen formában, akár oxidos vegyületben, ami akár káros lerakódást is okozhat) és nem két aminosav között, akkor a szervezeted nem ismeri fel teljes mértékben, így csak részben, vagy egyáltalán nem hasznosítja, viszont, ha megvan a két aminosav, közötte a szerves anyagokkal, máris lesz egy jó kis gyűrűd, na nem gyémánt, vagy arany, hanem KELÁT. Ez a kelát gyűrű, vagy kelát-kötés biztosítja azt, hogy egyben maradjon a kis csomag. Mivel a szervezeted felismeri az aminosavat, örömmel üdvözli, hiszen szüksége van rá, így nem löki ki, hanem teljes mértékben hasznosítja.

Ha Te inkább vizuális vagy, és sehogy sem tudod elképzelni ezt a kelát-kötés mizériát, Neked máris szemléltetem! Jöhet egy Kelát-burger?

 


 

 

 

 

 

Keresés